Beiers kerstdorp

Laden…

Beiers Kerstdorp

Wie kerstmarkt denkt, denkt ook aan Duitsland. Daarom kan je voor en na genieten in een gezellig kerstdorpje waar je wordt ondergedompeld in die Beierse sferen. Zo kan je er genieten van lekkere grillades in onze Bratwurst Grill. Voor de visliefhebber is er de lekker gegrilde Flammlachs.

En lust je liever iets zoets, dan kan je er ook terecht voor onze smakelijke pannenkoeken of Baumstriezel, ook gekend als Cake op Stok. En natuurlijk kan je er ook genieten van lekkere huisgemaakte glühwein en andere dranken. De ideale locatie voor een lekkere date of de perfecte setting om je op te warmen voor en na een bezoek aan de kerstmarkt of Ladeuze on Ice.

BAUMSTRIEZEL

Dit traditionele gerecht wordt op een heel speciale manier bereid: het zoet gekruide deeg wordt fijn uitgespreid en om een kegelvormige stok (bakhout) gewikkeld, die dan boven het smeulende houtvuur gehouden wordt om te bakken. Ook kan men er walnoten, amandelen, vanillesuiker, cacao of kokos overheen doen die gemengd zijn met suiker. Door het boven de houtskool te draaien wordt de koek gebakken en de suiker gekaramelliseerd.

FLAMMLACHS

Een lekkere vislekkernij. Een zalm of regenboogforem wordt aan een houten plank vast genageld en dan voor het houtvuur gepositioneerd. Tijdens het roosteren, wordt de zalm  geregeld besprengeld met een zoutwateroplossing. In Finland kennen ze dit ook als Loimulohi of Loimutettu Lohi (“Geblazen Zalm”).

BRATWÜRST GRILL

Wie Duitsland zegt, zegt worst. De lekkerste worsten, hot-dogs en hamburgers worden gebakken boven een open vuur, zodat ze een unieke gerookte smaak krijgen.

Openingstijden

Ladeuze on Ice is open van 7 december TOT EN MET 25 december (dus langer dan de kerstmarkt)!

Maandag

12:00-22:00

Dinsdag

12:00-22:00

Woensdag

12:00-22:00

Donderdag

12:00-23:00

Vrijdag

12:00-23:00

Zaterdag

11:00-23:00

Zondag

11:00-22:00

Tijden onder voorbehoud. De organisatie kan deze op ieder moment wijzigen. Bezoek geregeld onze website en onze facebookpagina voor de laatste openingsuren.